Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 240g793kcal1.2g193.9g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Tankoparsa, vihreä2000g240kcal26g24g4g70g
Parsa 2000g310kcal25.6g24g4g30g
Punasipuli, kuorittu, 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g1000g200kcal6g33g3g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g12g2.4kcal0g0.8g0g0g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Ruohosipuli, tuore400g108kcal5.6g15.2g2.4g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12224g4274kcal141g626.4g109g226.6g
Valittu annoskoko6112g2137kcal70.5g313.2g54.5g113.3g
Annoskoko puolitettuna3056g1069kcal35.3g156.6g27.3g56.7g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346