Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)40g152kcal0.2g2.6g16g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys50g175kcal0.4g43.5g0g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g150g513kcal24.1g0g45.7g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)15g57kcal0.1g1g6g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g150g56kcal13.5g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g2858kcal93.2g305.2g137.4g5.6g
Valittu annoskoko612g1429kcal46.6g152.6g68.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna306g715kcal23.3g76.3g34.4g1.4g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922