Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha282g467kcal53.5g0g28.2g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Punaviini 113g79kcal0.3g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 34g48kcal4.2g0.1g3.5g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 31g274kcal0g0g31g0g
Korppujauho 39g144kcal4.1g29.5g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g2087kcal127.2g70.4g126.6g8g
Valittu annoskoko612g1044kcal63.6g35.2g63.3g4g
Annoskoko puolitettuna306g522kcal31.8g17.6g31.7g2g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489