Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Timjami 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 60g86kcal7.5g0.2g6.2g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl66g56kcal0.9g2.9g4.6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 66g182kcal1.3g2g18.4g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio77g222kcal26.1g0g13g0g
Grahamjauho 24g79kcal2.5g14.6g0.5g2.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl66g224kcal9.2g42.1g2g3.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 44g311kcal0.3g0.2g35.1g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g132g118kcal21g1.8g3.4g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Ruokasuola jodioitu 1.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1225g2591kcal139g133.4g166.6g14.2g
Valittu annoskoko612g1296kcal69.5g66.7g83.3g7.1g
Annoskoko puolitettuna306g648kcal34.8g33.4g41.7g3.6g
Arvot/100g100g212kcal11.3g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490