Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green467g1517kcal112g228.7g4.7g56g
Peruna, vanha, kuorittu 1400g1066kcal26.3g217g2.8g14g
Porkkana 607g198kcal3.8g33.7g1.2g15.5g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g2333g817kcal37.3g161g2.3g32.7g
Valkosipuli 93g101kcal7.4g15.2g0.6g2g
Oliiviöljy 65g578kcal0g0g65.3g0g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g467g1717kcal122.3g276.3g11.7g40.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12264g11987kcal618.2g1863.8g177.2g321.6g
Valittu annoskoko6132g5994kcal309.1g931.9g88.6g160.8g
Annoskoko puolitettuna3066g2997kcal154.6g466g44.3g80.4g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313