Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g788g3672kcal71.7g409.7g189.1g0g
Katkarapu 700g479kcal101.1g0g7.7g0g
Kesäkurpitsa1051g179kcal4.2g26.3g6.3g7.4g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g175g96kcal5.4g11.2g3.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 700g187kcal23.1g21.7g0g0g
Kananmuna, keitetty 385g550kcal48.2g1.2g39.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 228g781kcal23.2g159.3g2.7g8g
Rypsiöljy 95g836kcal0g0g94.6g0g
Mineraalisuola keskiarvo 105g1.3kcal0.3g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Valkopippuri 7g20kcal0.7g3g0.1g1.8g
Parmesan formaggio da pasta140g640kcal56g0g46.2g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g1751g4553kcal525.3g35g262.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12264g24025kcal1720g1340.2g1305g38.2g
Valittu annoskoko6132g12013kcal860g670.1g652.5g19.1g
Annoskoko puolitettuna3066g6006kcal430g335.1g326.3g9.6g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196