Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2404g578kcal43.5g52.9g7.2g55.3g
Purjosipuli 481g110kcal8.7g11.5g1g10.1g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Rypsiöljy 81g717kcal0g0g81.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g90g334kcal0.5g2.7g36.1g0g
Kasvisliemi laimennettu 2404g223kcal7g9.9g17.3g1.2g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g601g1442kcal90.1g18.6g120.2g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12276g6939kcal309g210.8g526.6g135.8g
Valittu annoskoko6138g3469kcal154.5g105.4g263.3g67.9g
Annoskoko puolitettuna3069g1735kcal77.3g52.7g131.7g34g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518