Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2398g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi53g148kcal4.7g3.7g12.1g0.1g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g32g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Paistijauheliha 10%1119g1903kcal223.8g0g111.9g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g799g280kcal12g53.6g2.4g7.2g
Porkkana 320g105kcal2g17.8g0.6g8.2g
Selleri, annos 50g320g45kcal3.2g9.6g0g0g
Palsternakka 320g203kcal1.6g37.7g1.3g14.4g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.3g0.6g5.4g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)320g96kcal3.2g19.2g0.6g3.2g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 64g566kcal0g0g63.9g0g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12289g7227kcal517.2g393.4g387.6g79g
Valittu annoskoko6144g3614kcal258.6g196.7g193.8g39.5g
Annoskoko puolitettuna3072g1807kcal129.3g98.4g96.9g19.8g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774