Lihapata rehuilla

Paista kastikelihat rapeiksi pannulla ja nosta ne jäähtymään.

Paloittele paiston aikana kasvikset paloiksi ja lihat paistettuasi paista herkkusienet lihoista irronneessa rasvassa.

Laita paloitellut kasvikset ja paistetut herkkusienet pataan ja murenna käsin rapeaksi paistettu kastikeliha sekaan.

Lisää mausteet makusi mukaan.

Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

Ruskista karjalanpaistilihat pannulla ja nosta ne pataan päällimmäiseksi.

Paistetaan n. 200-asteisessa uunissa tunnin ajan, sekoitetaan ja alennetaan lämpötila 150 asteeseen seuraavaksi tunniksi.

Tämän jälkeen lisätään ruokakerma ja sekoitetaan (tarkasta mausteet) ja annetaan hautua kannen alla n. tunnin ajan.

Maustetaan oman maun mukaiseksi esim.

mustapippurilla, suolalla, persiljalla, valkopippurilla, chilillä, paprikajauheella, tms.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 410 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Herkkusieni 52g8.3kcal1.1g0.2g0.2g0.8g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.7g0.1g1.3g
Bataatti, kuorittu 66g53kcal1g11.1g0g2g
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 225g268kcal32.5g0g15.4g0g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl30g26kcal0.4g1.3g2.1g0g
Kastikeliha, raaka (Saarioinen), annos 350g48g154kcal7.2g0g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1230g1074kcal86.4g34.8g64.6g9.4g
Valittu annoskoko615g537kcal43.2g17.4g32.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna308g269kcal21.6g8.7g16.2g2.4g
Arvot/100g100g87kcal7g2.8g5.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214938