Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g600g120kcal9g18g3g0g
Tomaatti 1500g342kcal8.4g51.7g4.5g21g
Kurkku 800g87kcal4.5g11.2g0.8g5.6g
Sipuli 220g67kcal2.7g10.6g0.4g3.7g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 400g634kcal4.4g5.8g64g14.1g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g1540g4158kcal277.2g30.8g323.4g0g
Oregano, kuivattu 4g12kcal0.4g0.9g0.4g1.7g
Paprika keltainen 680g205kcal6.4g34.7g1.4g13.6g
Oliiviöljy 270g2388kcal0g0g270g0g
Viinietikka 100g21kcal0g0.5g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12308g16180kcal632.8g345g1336.8g125g
Valittu annoskoko6154g8090kcal316.4g172.5g668.4g62.5g
Annoskoko puolitettuna3077g4045kcal158.2g86.3g334.2g31.3g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512