Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 2400g3215kcal255.4g49.7g222.2g5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Vehnäjauho puolikarkea 168g576kcal17.1g117.6g2g5.9g
Vesi, vesijohtovesi 1800g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1200g360kcal12g72g2.4g0g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12312g9746kcal589g540.2g575.8g40.2g
Valittu annoskoko6156g4873kcal294.5g270.1g287.9g20.1g
Annoskoko puolitettuna3078g2437kcal147.3g135.1g144g10.1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060