Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 175g51kcal1.7g8g0.5g3.1g
Selleri, annos 50g70g10kcal0.7g2.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Kuohukerma,valio,2dl70g238kcal1.4g2.1g24.5g0g
Juustoraaste emmental punaleima70g273kcal20.3g0g21g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3.5g12kcal0.4g2.5g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1232g1293kcal52.4g55.2g93g17g
Valittu annoskoko616g647kcal26.2g27.6g46.5g8.5g
Annoskoko puolitettuna308g323kcal13.1g13.8g23.3g4.3g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465