Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 65g224kcal6.6g45.6g0.8g2.3g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 50g84kcal3.8g2g6.5g1.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2.5g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka90g86kcal15.3g0.5g2.3g0g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Paprika punainen 75g22kcal0.7g3.4g0.3g1.4g
Ananas, omassa liemessään 71g37kcal0.4g8g0g1g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 100g43kcal3.4g4.8g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%45g131kcal15.3g0g7.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1232g1541kcal113.4g139.2g54.4g13.6g
Valittu annoskoko616g771kcal56.7g69.6g27.2g6.8g
Annoskoko puolitettuna308g385kcal28.4g34.8g13.6g3.4g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965