Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g68g406kcal14.2g4.5g36.5g0g
Sokeri 68g275kcal0g67.6g0g0g
Voisarvi croissant 68g246kcal5.4g26.8g12.6g1.5g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 7.5g21kcal1.2g0g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.4g0.8g2.4g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.9g5.8kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Raparperi 226g76kcal1.6g12.4g0.2g3.2g
Sokeri 24g99kcal0g24.4g0g0g
Fariinisokeri40g160kcal0g39.4g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1233g3119kcal64.6g450.6g108.4g15.2g
Valittu annoskoko617g1560kcal32.3g225.3g54.2g7.6g
Annoskoko puolitettuna308g780kcal16.2g112.7g27.1g3.8g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759