Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 112g52kcal0.6g9.4g0.2g2.1g
Vispikerma Flora 20%140g309kcal4.2g7g28g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Sokeri 72g290kcal0g71.5g0g0g
Valkuainen (100g)28g12kcal2.7g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen56g19kcal1.9g2.7g0g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g188kcal5.6g38.3g0.7g1.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g28g18kcal1g0.1g7g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen70g505kcal0g0g56.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1233g3209kcal32.6g362.6g184g8g
Valittu annoskoko616g1604kcal16.3g181.3g92g4g
Annoskoko puolitettuna308g802kcal8.2g90.7g46g2g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147