Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g1603g2115kcal352.6g0g73.7g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK1002g1342kcal220.4g0g60.1g0g
Lanttu 1002g289kcal10g46.1g3g18g
Porkkana 1002g327kcal6.2g55.7g2g25.5g
Peruna, vanha, kuorittu 801g610kcal15.1g124.2g1.6g8g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g120g661kcal1.2g1.2g72.1g0g
Milbona Maito rasvaton601g198kcal19.8g29.4g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12320g11087kcal1250.6g513.2g425g103g
Valittu annoskoko6160g5543kcal625.3g256.6g212.5g51.5g
Annoskoko puolitettuna3080g2772kcal312.7g128.3g106.3g25.8g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403