Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g81g23kcal0.5g4.8g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Pekoni rasvainen 26g99kcal3.2g0g9.7g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)5.7g41kcal0g0g4.6g0g
Hirvenliha 123g138kcal25.9g0g3.7g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 146g62kcal0.6g6g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 53g205kcal1.1g1.2g22.1g0g
Lihaliemi laimennettu 88g17kcal0g2.6g0.5g0g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g8.8g32kcal1.1g6.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1236g1293kcal68.2g51.8g82.6g7.6g
Valittu annoskoko618g646kcal34.1g25.9g41.3g3.8g
Annoskoko puolitettuna309g323kcal17.1g13g20.7g1.9g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565