Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi800g3598kcal52g479.7g167.9g24.8g
Voi 300g2175kcal3.6g1.2g243.7g0g
Maitosuklaa 800g4297kcal81g399.7g263.8g0.3g
Pätkis minibites (140 g pussi)560g2742kcal20.1g341.4g139.9g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton800g1279kcal64g32g103.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g627kcal55g1.3g45.1g0g
Sokeri 60g243kcal0g59.9g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl800g2878kcal16g21.6g303.8g0g
Liivatelehti, gelatiini1599g5580kcal1368.7g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12352g47000kcal3320.8g2713.2g2539.4g50.2g
Valittu annoskoko6176g23500kcal1660.4g1356.6g1269.7g25.1g
Annoskoko puolitettuna3088g11750kcal830.2g678.3g634.9g12.6g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656