Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g855g1453kcal171g0g59.8g0g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.7g0.3g1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g32g289kcal0g0g32.1g0g
Vesi3206g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 321g93kcal3.2g14.7g1g5.8g
Palsternakka 278g177kcal1.4g32.8g1.1g12.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g321g90kcal1.9g19.1g0.6g8g
Peruna, vanha, kuorittu 599g456kcal11.3g92.8g1.2g6g
Purjosipuli214g41kcal3.8g5.1g0.4g4.5g
Maustepippuri, annos 1g32g1kcal0g0g0.3g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12352g5437kcal399.2g369g194.6g84.4g
Valittu annoskoko6176g2718kcal199.6g184.5g97.3g42.2g
Annoskoko puolitettuna3088g1359kcal99.8g92.3g48.7g21.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066