Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 113g37kcal0.7g6.4g0.2g2.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 56g20kcal2.6g1.1g0.2g1.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 84g20kcal1.5g1.8g0.3g1.9g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 56g12kcal0.4g1.7g0.3g0.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g56g11kcal0.3g2.1g0.2g0.8g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl113g96kcal1.6g5g7.9g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g42g118kcal8g0g9.3g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]56g186kcal15.2g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1238g1022kcal61.6g40.2g64g16.4g
Valittu annoskoko619g511kcal30.8g20.1g32g8.2g
Annoskoko puolitettuna310g256kcal15.4g10.1g16g4.1g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758