Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow520g1845kcal36.4g415.7g4.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g4330g1992kcal138.6g207.8g65g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 173g217kcal19.1g0.5g15.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 577g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g14g1.4kcal0.2g0g0g12.3g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g577g1663kcal38.7g348.7g9.8g33.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12384g11436kcal466g1945.4g189.2g91.6g
Valittu annoskoko6192g5718kcal233g972.7g94.6g45.8g
Annoskoko puolitettuna3096g2859kcal116.5g486.4g47.3g22.9g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157