Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali32g6.7kcal0.4g1.1g0.1g0.7g
Sipuli 1.9g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maustekurkku sokerisuolattu 3.5g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka2.3g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.7g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 9g21kcal1.6g0g1.6g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g1.2g3.3kcal0.4g0g0.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g3.5g4.2kcal0.1g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana124g80kcal5.2g4.4g4.6g1.8g
Valittu annoskoko62g40kcal2.6g2.2g2.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna31g20kcal1.3g1.1g1.2g0.5g
Arvot/100g100g64kcal4.2g3.5g3.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493