Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri6g24kcal0g6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.6g16kcal0.5g3.2g0.1g0.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.6g5.5kcal0g1.3g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g16g25kcal0.1g5.9g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g8.2g13kcal0.6g1.3g0.6g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 9g24kcal0.1g0.3g2.5g0g
Kiivi kuorittu 2.6g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 2.8g2.1kcal0g0.4g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana125g253kcal5.2g37.8g8.6g0.6g
Valittu annoskoko62g127kcal2.6g18.9g4.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna31g63kcal1.3g9.5g2.2g0.2g
Arvot/100g100g203kcal4.2g30.3g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759