Rahkalettu

Sekoita purkillinen rahkaa, kaksi kananmunaa ja puoli desiä vehnäjauhoja tasaiseksi seokseksi.

Lisää ruokalusikallinen sokeria ja suolaa maun mukaan.

Paista öljytyllä pannulla paksuna lettuna.

Kevyempi versio: korvaa sokeri makeutusaineella tai jätä kokonaan pois, käytä yksi kokonainen kananmuna ja kaksi valkuaista.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Piirula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki39g22kcal3.3g2g0.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)16g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana125g144kcal11g14.4g4.8g0.4g
Valittu annoskoko63g72kcal5.5g7.2g2.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna31g36kcal2.8g3.6g1.2g0.1g
Arvot/100g100g115kcal8.8g11.5g3.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108747