Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Hunaja10g34kcal0.1g8.2g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.5g1.9kcal0g0.7g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana125g287kcal6.2g30g15.4g1.6g
Valittu annoskoko63g144kcal3.1g15g7.7g0.8g
Annoskoko puolitettuna31g72kcal1.6g7.5g3.9g0.4g
Arvot/100g100g230kcal5g24g12.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384