Possupiirakka

350g pulled pork
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
grillimaustetta
TAI mitä tahansa maustetta, maun mukaan

Piirakkapohja:

250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja, tai ruisjauhoja, tai kaurajauhoja, tai mitä jauhoja tahansa!)
(2 tl psylliumkuitua)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset keskenään kulhossa.

Vuoraa piirakkavuoka (sellainen tavallisen kokoinen) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.

Levitä taikinaa niin, että sitä on reunoilla hieman paksummalti kuin keskellä.

Näin saat aikaan herkulliset piirakkamaiset reunat sen sijaan, että lopputulos näyttäisi pizzamaiselta lätyltä.

Painele maustetut possut lastalla sopivasti taikinan sisään.

Plöräytä maun mukaan sekaan bbq-kastiketta.

Heitä vuoka uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 155 grammaa

Niinuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pulled pork aitopalvi (Veljekset mattila), annos 350g333g356kcal54.5g0g15g0g
Pehmeä rasvaton maitorahka (Valio), annos 250g166g100kcal16.6g7.2g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g2g0kcal0g0g0g0g
American bbqsauce kentucky whiskey (Santa maria), annos 15g49g113kcal0.7g26.1g0.4g0g
Spelttihiutale (Birkkalan tila), annos 100g33g106kcal5g19.6g0.9g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1240g1455kcal162.8g106g41.2g6.6g
Valittu annoskoko620g728kcal81.4g53g20.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna310g364kcal40.7g26.5g10.3g1.7g
Arvot/100g100g117kcal13.1g8.5g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=412226