Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g266g1011kcal14.4g85.1g66.5g4.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 200g454kcal37.9g0g33.9g0g
Peruna, vanha, kuorittu 40g30kcal0.8g6.2g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Persilja 17g4.5kcal0.2g0.2g0g1.3g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)67g110kcal2g2.7g10g0g
Kananmuna 50g(kpl)20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1240g3293kcal116g190.8g225.6g12.8g
Valittu annoskoko620g1647kcal58g95.4g112.8g6.4g
Annoskoko puolitettuna310g823kcal29g47.7g56.4g3.2g
Arvot/100g100g266kcal9.4g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176