Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2101g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g560g2140kcal84g420.1g16.8g45.9g
Hiiva, 50g140g85kcal18.3g1.5g0.6g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl700g2451kcal98g448.1g21.7g38.5g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 34g136kcal0g33.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2521g8649kcal256.8g1764.4g30.2g88.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl140g1260kcal0g0g140g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12432g29442kcal914.2g5335.4g418.6g345.2g
Valittu annoskoko6216g14721kcal457.1g2667.7g209.3g172.6g
Annoskoko puolitettuna3108g7361kcal228.6g1333.9g104.7g86.3g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073