Porkkanasämpylät Special Al Meira

Kuori 4-5 pientä porkkanaa ja tee ne raasteeksi, n.155g.

Laita n.+42C vettä (kädenlämpöistä) kulhoon ja sekoita joukkoon yksi pala hiivaa (50g), porkkanaraaste, n.1 tl suolaa, 0,5 dl rapsiöljyä ja vähitellen 1-2 dl kerrallaan jauhoja yhteensä 19,5 dl. Kun ainekset on sekoitettu huolellisesti ja taikina "veivattu", niin anna taikinan nousta esim.

pyyheliinan alla n. 20-30 min. Tämän jälkeen kaada koko taikina leivontaalustalle ja tee iso pitko käyttäen jauhoja (n.1 dl), joka leikataan neljään osaan.

(Märät kädet auttavat myös leipomaan melko löysää taikinaa paremmin.

Tee valmiita sämpylöitä pellille n. 9kpl ja anna pellin olla vielä hetken hellan päällä, jolloin sämpylät nousevat lisää.

Paista uunissa 225C n.20-25minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Laita valmiit kuumat sämpylät esim.

koriin ja peitä pyyheliinalla ennen tarjoilua.

(Kuori pehmenee pyyhkeen alla).

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1875g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 291g95kcal1.8g16.2g0.6g7.4g
Hiiva 94g70kcal12.3g1g0.4g6.5g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl94g844kcal0g0g93.8g0g
Sämpyläjauho, lidl3844g13838kcal499.7g2690.8g96.1g115.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12432g29694kcal1027.6g5416g381.8g258.4g
Valittu annoskoko6216g14847kcal513.8g2708g190.9g129.2g
Annoskoko puolitettuna3108g7424kcal256.9g1354g95.5g64.6g
Arvot/100g100g239kcal8.3g43.6g3.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=158069