Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 2233g1445kcal35.7g294.3g3.8g19g
Bataatti, uunissa 3722g3275kcal63.6g680.8g1.9g121.3g
Rypsiöljy 261g2304kcal0g0g260.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12432g14049kcal198.6g1950.2g532.6g280.6g
Valittu annoskoko6216g7024kcal99.3g975.1g266.3g140.3g
Annoskoko puolitettuna3108g3512kcal49.7g487.6g133.2g70.2g
Arvot/100g100g113kcal1.6g15.7g4.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164431