Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g1200g2040kcal240g0g120g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali3000g633kcal36g102g6g63g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl66g165kcal7.9g1g14.5g0.1g
Siirappi, tumma120g384kcal0.1g88.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12432g7482kcal583g483.8g344.6g166.4g
Valittu annoskoko6216g3741kcal291.5g241.9g172.3g83.2g
Annoskoko puolitettuna3108g1871kcal145.8g121g86.2g41.6g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587