Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 1998g701kcal92.3g39g6g50g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3497g1594kcal104.9g167.9g52.5g0g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g69.9g1.2g3.5g
Kananmuna kuoreton 275g392kcal34.3g0.8g28.2g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 250g933kcal55.7g0g79.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12440g9375kcal597.2g556g498g107g
Valittu annoskoko6220g4688kcal298.6g278g249g53.5g
Annoskoko puolitettuna3110g2344kcal149.3g139g124.5g26.8g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632