Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 750g172kcal13.6g18g1.5g15.8g
Peruna, punnittu kuorineen 2250g1456kcal36g296.6g3.8g19.1g
Timjami 4.5g13kcal0.4g1.2g0.3g1.7g
Rypsiöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 33g101kcal3.1g4.5g7.8g0.5g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g750g825kcal17.3g30g75g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12456g5849kcal140.8g700.6g257.8g74.2g
Valittu annoskoko6228g2924kcal70.4g350.3g128.9g37.1g
Annoskoko puolitettuna3114g1462kcal35.2g175.2g64.5g18.6g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99181