Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g44g319kcal0.4g0.4g35g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g8.7g5.6kcal0.3g0g2.2g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g88g297kcal1.7g2.6g30.6g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Sokeri 16g64kcal0g15.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.2g8.7kcal0g2.2g0g0g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Sokeri 37g151kcal0g37.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 9g31kcal0g7.5g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g11g64kcal2.4g1g5.5g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1246g2643kcal33.2g268.4g153.8g15.4g
Valittu annoskoko623g1322kcal16.6g134.2g76.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna312g661kcal8.3g67.1g38.5g3.9g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431