Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 601g1190kcal15.8g4.6g116.5g40.2g
Voi 75g545kcal0.9g0.3g61g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 250g694kcal5g7.5g70.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1001g181kcal5.6g25g4g7g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g1501g420kcal9g89.3g3g37.5g
Vesi, vesijohtovesi 2502g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12460g6418kcal81.6g331.4g509.8g174.8g
Valittu annoskoko6230g3209kcal40.8g165.7g254.9g87.4g
Annoskoko puolitettuna3115g1605kcal20.4g82.9g127.5g43.7g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164