Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 162g1431kcal0g0g161.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Tomaatti, tuore599g122kcal3.6g22.8g1.8g8.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 799g2546kcal194.9g365.2g15.2g71.1g
Vesi3996g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g60g236kcal1.8g12g20.4g0g
Korianteri, tuore, annos 20g80g16kcal1.6g3.2g0.4g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g9100kcal426.4g873.2g402g182.8g
Valittu annoskoko6240g4550kcal213.2g436.6g201g91.4g
Annoskoko puolitettuna3120g2275kcal106.6g218.3g100.5g45.7g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962