Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste120g0kcal0g0g0g0g
Voi 1806g13102kcal21.5g7.2g1468.3g0g
Manteli 903g5562kcal217.3g59.6g487.6g65g
Vehnälese 72g165kcal9.6g11.1g3.3g27.1g
Psylliumkuitu, annos 6g60g30kcal0g0g0g50g
Kaakaojauhe sokeroitu 72g306kcal4.1g55.9g6.9g0.6g
Kahvijuoma, keskiarvo 181g5.8kcal0.6g0.5g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1806g5962kcal36.1g54.2g632.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka15g60kcal0g14.9g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g602g3107kcal60.2g137.3g257.7g0g
Raparperi 602g203kcal4.2g33.1g0.6g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g57002kcal707.2g747.6g5713.2g302.2g
Valittu annoskoko6240g28501kcal353.6g373.8g2856.6g151.1g
Annoskoko puolitettuna3120g14251kcal176.8g186.9g1428.3g75.6g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905