Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2289g879kcal22.9g157.9g4.6g57.2g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g1373g4532kcal219.8g851.5g27.5g82.4g
Kerma,kevyt 7%,flora1145g916kcal11.4g51.5g80.1g0g
Aurajuusto389g1323kcal77.8g0g112.9g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g458g69kcal4.6g9.2g0.9g6.4g
Sipuli (kuorittu)458g124kcal6g22g0.9g7.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g37g38kcal2.9g6g0.2g0.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl69g618kcal0g0g68.7g0g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.5g0.3g2.4g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g17047kcal692.8g2203.2g592.2g313.8g
Valittu annoskoko6240g8524kcal346.4g1101.6g296.1g156.9g
Annoskoko puolitettuna3120g4262kcal173.2g550.8g148.1g78.5g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054