Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2001g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 75g81kcal5.9g12.2g0.5g1.6g
Sipuli 625g189kcal7.8g30g1.3g10.6g
Rajah Mild Curry Paste (10g)100g143kcal3.9g8.7g10.3g0g
Tomaattimurska 2001g588kcal11.2g106g4g38g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 38g332kcal0g0g37.5g0g
Linssi, vihreä, go green300g1014kcal87g171.1g3g91.5g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g400g1161kcal88g176.1g8g64g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g7017kcal407.6g1008.2g129.2g411.4g
Valittu annoskoko6240g3508kcal203.8g504.1g64.6g205.7g
Annoskoko puolitettuna3120g1754kcal101.9g252.1g32.3g102.9g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740