Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1752g487kcal20.8g71.1g3.5g36.8g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)648g207kcal11g29.8g0.6g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g245g236kcal10.3g41.7g0.5g12g
Chili paprika punainen70g28kcal1.4g6.3g0g0g
Persilja18g2.1kcal0.2g0.2g0g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Paprika, punainen350g90kcal3.2g16.1g1.4g7g
Kasvisliemikuutio, Knorr35g98kcal2.8g3.3g8.4g0.6g
Porkkana 526g172kcal3.3g29.2g1.1g13.4g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)53g100kcal0.3g23.7g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 2102g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 350g106kcal3.3g17.9g0.7g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12488g3112kcal116.6g489.2g33.4g159.6g
Valittu annoskoko6244g1556kcal58.3g244.6g16.7g79.8g
Annoskoko puolitettuna3122g778kcal29.2g122.3g8.4g39.9g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990