Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)212g68kcal7g9.5g0g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma64g204kcal0.1g47.1g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Vehnäjauho, sunnuntai138g482kcal16.5g97.9g2.9g4.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)64g241kcal7.4g49g1.4g9.1g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g64g89kcal8.9g8.9g2.2g30.5g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g64g194kcal6.2g39g1.3g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2580kcal96.4g503.2g15.8g108g
Valittu annoskoko625g1290kcal48.2g251.6g7.9g54g
Annoskoko puolitettuna313g645kcal24.1g125.8g4g27g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.3g1.3g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153