Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g121g73kcal1.8g15.8g0.1g1.1g
Lanttu 70g20kcal0.7g3.2g0.2g1.3g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos8.6g62kcal0g0g6.9g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi229g0kcal0g0g0g0g
Made 96g66kcal15.1g0g0.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)46g73kcal1.2g1.2g6.9g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton15g24kcal1.2g0.6g1.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g653kcal40.6g44.6g33.2g5.6g
Valittu annoskoko625g326kcal20.3g22.3g16.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna313g163kcal10.2g11.2g8.3g1.4g
Arvot/100g100g52kcal3.2g3.6g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=108293