Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali251g53kcal3g8.5g0.5g5.3g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g63g80kcal9.4g0g5.7g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Siirappi 22g66kcal0g16.3g0g0g
Soijakastike 9g5.7kcal0.5g0.9g0g0g
Korppujauho 3.9g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g52g29kcal1.6g3.3g1g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g94g115kcal2.3g23.3g1.4g1.9g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g63g87kcal11.9g0g4.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.7g4.8kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g990kcal60.2g116.6g32g17g
Valittu annoskoko625g495kcal30.1g58.3g16g8.5g
Annoskoko puolitettuna313g247kcal15.1g29.2g8g4.3g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364