Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 89g332kcal12.9g50.6g6.5g8.9g
Vehnäjauho puolikarkea 216g742kcal22g151.4g2.6g7.6g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.6g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 277g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)28g200kcal0.3g0.3g22.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2601kcal70.4g417.8g62.6g33g
Valittu annoskoko625g1301kcal35.2g208.9g31.3g16.5g
Annoskoko puolitettuna313g650kcal17.6g104.5g15.7g8.3g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623