Ihana kesäkurpitsavuoka

500g paistijauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 kg kesäkurpitsa
2 reilunkokoista sipulia
140g tomaattipyrettä
1dl vettä
4 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 pss (150g) emmental punaleima raastetta

Viipaloi kesäkurpitsa reiluiksi viipaleiksi, paista öljyssä kullanvärisiksi, laita niistä puolet uunivuoan pohjalle ja puolet odottamaan lautaselle.

Ruskista jauheliha ja hienn.

Sipulit ja valkosipulin kynnet.

Lisää pannulle tomaattipyree, vesi ja mausteet, anna hautua n. 10 min., jonka jälkeen voit kaataa seoksen kesäkurpitsojen päälle.

Lado pinnalle loput kesäkurpitsaviipaleet ja reilusti juustoraastetta.

Kypsennä 175 astetta n. 35 min. Anna vetäytyä hetki.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 259 grammaa

Eija62
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha 10%302g514kcal60.4g0g30.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g82kcal0g0g9.1g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g85g63kcal3.8g10.9g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.5g8.8kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g3g6.9kcal0.3g1.2g0.1g0g
Oregano, kuivattu 3g9kcal0.3g0.7g0.3g1.3g
Emmental punaleima raaste Ingman 100g91g354kcal26.3g0.5g26.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2106kcal185.2g35.2g132.8g5g
Valittu annoskoko625g1053kcal92.6g17.6g66.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna313g526kcal46.3g8.8g33.2g1.3g
Arvot/100g100g169kcal14.8g2.8g10.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136556