Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi194g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g155g474kcal15.1g95.2g3.1g22.5g
Vehnäjauho puolikarkea 252g866kcal25.7g176.6g3g8.8g
Hiiva 10g7.2kcal1.3g0.1g0g0.7g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g105kcal0g0g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2903kcal84.2g543.8g35.4g64g
Valittu annoskoko625g1451kcal42.1g271.9g17.7g32g
Annoskoko puolitettuna313g726kcal21.1g136g8.9g16g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580