Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 260g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g104g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Kesäkurpitsa zucchini 113g20kcal0.6g2.8g0.5g0.8g
Sipuli 69g21kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Valkosipuli 1.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 26g72kcal0.5g0.8g7.3g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 50g67kcal4.2g8.8g1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g453kcal13.8g44.4g21.6g14.2g
Valittu annoskoko625g227kcal6.9g22.2g10.8g7.1g
Annoskoko puolitettuna313g113kcal3.5g11.1g5.4g3.6g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906