Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi171g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 17g13kcal2.2g0.2g0.1g1.2g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma5.1g16kcal0g3.8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)137g438kcal18.9g79.5g4.4g17.1g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g274g959kcal34.8g190.4g5.5g9g
Voi, 1 tl, 5 g17g125kcal0.2g0.2g13.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3103kcal112.2g548.2g47.4g54.6g
Valittu annoskoko625g1552kcal56.1g274.1g23.7g27.3g
Annoskoko puolitettuna313g776kcal28.1g137.1g11.9g13.7g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577