Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi211g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g56g215kcal8.4g42.2g1.7g4.6g
Hiiva, 50g14g8.6kcal1.8g0.2g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl70g246kcal9.9g45.1g2.2g3.9g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 253g870kcal25.8g177.4g3g8.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g127kcal0g0g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2960kcal91.8g536.6g42.2g34.8g
Valittu annoskoko625g1480kcal45.9g268.3g21.1g17.4g
Annoskoko puolitettuna313g740kcal23g134.2g10.6g8.7g
Arvot/100g100g237kcal7.3g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073