Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 56g13kcal1g1.3g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)28g7.5kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Juuriselleri 28g8.7kcal0.3g1.3g0.1g0.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.3g75kcal0g0g8.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka19g16kcal0.7g3.7g0.2g0.2g
Vesi222g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g2.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste111g109kcal20g0g3g0g
Katkarapu pienet (pirkka)50g33kcal7.5g0g0.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)69g72kcal11.8g1.2g1.9g0g
Valkoviini kuiva 28g19kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g710kcal84g18.8g28g5.8g
Valittu annoskoko625g355kcal42g9.4g14g2.9g
Annoskoko puolitettuna313g177kcal21g4.7g7g1.5g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156